33-годишният Ал Кастильо, работи за Uber, Lyft и Juno в

...
 33-годишният Ал Кастильо, работи за Uber, Lyft и Juno в
Коментари Харесай

Колко печелят водачите на Uber и Lyft в Ню Йорк?

 33-годишният Ал Кастильо, работи за Uber, Lyft и Juno в Ню Йорк на цялостен работен ден.
Той работи нормално по шест дни в седмицата, от понеделник до събота, по 11 часа дневно.

CNBC прекарва един ден с него, като удостоверява, че Кастильо си отделя време за отмора в редки случаи.

В края на краищата, колкотото повече хора транспортира, толкоз повече пари ще завоюва. „ Искаш да си ангажиран от самото начало ”, споделя той. „ Нашето време е пари ”.

В деня, в който CNBC са паралелно с него, Кастильо работи 9 часа – от 7 сутринта до 4 следобяд, като от 15 превозени клиента печели общо 233 $. 9 клиента и 140 $ идват от работата му за Lyft, а 93 $ и 6 маршрута – от Uber.

„ Това е добър ден ”, споделя Ал, изключително в случай че се има поради множеството почивки свръзани с журналистическото наличие. В естествен ден, носи вкъщи към 250 $ след 9-11 часа работа, разкрива лидерът.

Кастильо получава възнаграждение на база пътешестване, като колкото по-дълъг е маршрута, толкоз по-висок е прихода. Освен това, цените за пробег се подвигат, когато търсенето е високо. По този модел оперират и Uber и Lyft. Цените скачат нормално в час пик, само че и когато има някакво огромно събитие в региона.

Водачите могат да печелят в допълнение и от бакшиши. Въпреки, че към 20% от клиентите остават бакшиш, Кастильо е удовлетворен, защото всеки $ оказва помощ.

Приложението на фирмите за споделено пътешестване не демонстрира каква сума заплаща потребителя, просто дефинира делът, който той ще получи след възнаграждение от страна на клиентите. 22-минутен маршрут, поръчан посредством приложението UberX, носи на Ал почти 10 $. Сумата се оформя от базова цена (начална цена на пътуването) от 1.83 $, цена на база време (колко се печели на минута в твоя регион) от 5.49 $ и цена на база отдалеченост (колко е облагата на миля в твоя регион) от 2 $. Така общата облага на Кастильо от това пътешестване е 9.32 $.

Uber и Lyft събират към 30% от сумата, която заплащат пасажерите, споделя той. Компанията за споделено пътешестване Juno прибира едвам 16%, само че нейното приложение не е толкоз известно към момента, прибавя Ал. По всичко проличава, че е по този начин, защото за през целия ден в наличието на журналиста, той не получава нито една поръчка посредством платформата на Juno.

Въпреки това, той работи и с трите, защото според в кой квартал кара колата си, едно приложение може да е по-предпочитано от друго.

Ако Кастильо печели по 250 $ ана ден, работейки от понеделник до събота, това прави по 1500 $ на седмица или към 6000 $ на месец. Той печели спомагателни 100-300 $ на месец, употребявайки услугата Cargo, посредством която може да продава дребни закуски или артикули като слушалки на пасажерите, както Play Octopus, посредством която прибира дребна сума на месец, защото има таблет, който предлага на клиентите разнообразни игри или просто пуска реклами.Така с други думи, Кастильо може да печели по 72 хиляди $ на година от каране на колата си, както и сред 1200 и 3600 $ годишно от Cargo и Play Octopus, до общата сума от 75 хиляди $. Това са приходите му преди налози, като не включват разноските му за бензин, застраховка и поддръжка на колата, които могат да доближат до 20 хиляди $ на година. За съпоставяне, междинният приход на домакинство в Съединени американски щати възлиза на малко над 60 хиляди $ на година. Така, при 6-дневна работна седмица, Кастильо печели сума много по-ниска от междинния приход на семействата в Съединени американски щати, което значи, че мъчно може да устоя семейство, в случай че единствено той работи вкъщи. Особено в град като Ню Йорк.

Освен разноските, цената при която работят водачите зависи от региона в който работят.

Някои дни са по-добри от други, споделя Кастильо. В най-хубавите си дни, то печели по 540 $, багодарение на скока в цените, заради повишаване на търсенето. Най-големият му бакшиш пък възлиза на 100 $, когато клиент със сметка 20 $ му оставил бакшиша, тъй като било Коледа.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР